7. 勤労感謝の日 - Şükran Günü (23 Kasım 2010)

Efendim tekrar merhabalar;
23 Kasım Salı günü, Şükran Günü tüm Japonya'da ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlandı. Elbette biz de bu coşkunun bir parçası olduk. Sizlerle bunu paylaşmazsak gözümüz açık gideriz.


Şükran günü Japonya'da 7. yüzyıldan bu yana kutlanan ve Şinto kökenli çok eski bir bayram. Özellikle tarımda çalışan işçilere Japon halkının şükranlarının bir ifadesi sayılıyor. Bir nevi endüstriyel dönem öncesi "İşçi Bayramı".


Japonlar çok sosyal bir topluluk. Özellikle ulusal bayramlarında organize olarak bir çok eğlenceler ve kültürel aktiviteler düzenliyorlar ki hakikaten takdire şayan. Bu bayramda da, örneğin resimlerde de görüleceği gibi kaligrafiden geleneksel dövüş sporlarına değişik faaliyetler düzenlenmişti. Üstüne üstlük hava serin olmasına karşın her yaştan (0.7'den 170'e) bir sürü gönüllü hem eğlendiler hem eğlendirdiler.


Kansai Uluslararası Japon Dili Enstitüsü'nün tesislerinde de halka açık olarak düzenlendi (Gerçi Gözde'den başka ziyaretçi yaka kartı takan yoktu). Civar köylerden vatandaşlar da akın ettiler. Osaka Valisi, Belediye Başkanı, Tajiri Kaymakamının yanı sıra mülki erkan da nedense kutlamalarda bulunmadılar. Garnizon Komutanı da Jeep'in üzerinden halkı selamlamadı.